Kenapa Nak Jadi Ejen Rahsia

31 May, 2020 - Artikel, Takaful

EJEN RAHSIA.

dua hari lepas saja mesej sahabat-sahabat sekolah lama. Saja tegur tanya khabar sambil-sambil update database sendiri perihal kawan-kawan sama ada mereka ni dah ada pelan perlindungan diri sendiri dan keluarga.

Kawan sorang ni bagitau dia baru join industri takaful sebagai ejen juga. Tapi bukan dengan GREAT EASTERN TAKAFUL BHD. Tapi tak kesah la, masih dalam industri sama.

Dia minta satu nasihat daripada aku. Sebab nampak macam dah lama sikit berbanding dia duduk dalam industri takaful ni.

Aku bagitau satu ja.
“JANGAN JADI EJEN RAHSIA” kena bagitau orang kita sediakan khidmat perundingan takaful ni. InsyAllah orang akan cari kita sooner or later😉 terima kasih 220 orang clients saya setakat ni.. tanpa anda siapalah saya dalam industri ni..

Name card kerja opis mana ada gambar kan. Sebab ada syarat-syarat dan etika corporate yang kita kena follow.

Name card great eastern takaful Bhd ni, kita buat je sesuka hati..
“eiii poyo la letak gambar macam tu”
“Malu aiii nak letak gambar”

Tak da sapa cakap gambar tu wajib pun. Janji JANGAN JADI EJEN RAHSIA SAJA. Mudah hilang di telan arus lebih-lebih lagi musim covid19 ni.

Prinsip yang sama terpakai untuk semuaaaaaa bidang sales.
Hang juai minyak EO ka, juai penapis air ka, jual madu tualang ka, jual emas ka, jual kerepek ka, jual insurance ka, kalau jadi EJEN RAHSIA. Memang kekal rahsia saja la business hang tu😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031