Home » Artikel » Self Summary : Trainer in The Making

Self Summary : Trainer in The Making

trainer-background-rev02

Tahun 1999 dulu, ada dalam 25 orang murid dalam kelas 6 Mutiara di salah sebuah sekolah di Kerteh. kalau ingatan saya betul, 22 orang dapat 5A’s UPSR dan 3 orang lagi dapat 4A’s. Daripada 3 orang itu, hanya seorang yang B bahasa inggeris. Sampaikan pada hari terakhir persekolahan sekolah rendahnya pada tahun 1999, dia masih tidak dapat membezakan mana satu “subject”, “verb” & “object”.

Anyway,
budak itu sudah berusia 29 tahun dan lagi 2 bulan akan mencecah angka 3. luckily dia tidak berada dalam dunia yang memerlukan bahasa inggeris tinggi. Cukup untuk survive dengan bahasa inggeris basic. hehe..
that little boy is ME.

Sangat berterima kasih dengan pertolongan kawan-kawan alam maya dalam membetulkan ayat dan grammar saya dalam post semalam. sebenarnya memang itulah tujuan post tersebut, bukan nak tayang gambar sangat pun..ecece..

Ada yang tanya:
1. nak cari kerja ke.
2. nak hantar dekat management ke.
3. nak letak jadi author buku ke.

Sebenarnya summary tu nak kasi dekat kawan merangkap cikgu sekolah & kolej untuk rujukan dia lebih kurang untuk event “career talk” sekolah & kolej.

Kot ada kawan-kawan cikgu lain perlu kan “industrial speaker” untuk program sekolah. Saya boleh tolong, fee FOC all included. Ni part of saya punya CSR sendiri je sambil berkenalan dengan kawan-kawan baru. cuma tak berapa nak “corporate” je la.haha… Energy Receive Energy Return.

Anyway, Ni updated version lepas correction semalam. appreciate all the feedback given either at comment or private message 🙂

Kalau ada ruang untuk diperbaiki untuk second draft ni, saya rela di tegur.
🙂
Maka jangan segan-segan nak tegur.hehe

MaarufMohamad

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*